Vettel door het dolle heen na overwinning: “Er was een Paasjacht bezig”

Sebastian Vettel boekte in Bahrein zijn tweede overwinning van het seizoen. Van op de derde plaats wist hij Hamilton en Bottas achter zich te houden. De Duitser beseft nu echt dat hij om de titel kan strijden.

Alles begon met een goede start voor Vettel, die meteen voorbij Hamilton ging. Vervolgens wou Vettel Bottas onder druk zetten en passeren. Dat lukte echter niet meteen waardoor de strategie werd aangepast.

“Ik probeerde Valtteri echt onder druk te zetten maar hij maakte geen fouten. Het was moeilijk achter hem op de rechte stukken,” blikt Vettel terug op de beginfase van de race. “Vervolgens gingen we voor de undercut en probeerden we een vroege pitstop te maken. De safety car kwam plots op de baan en ik dacht bij mezelf ‘niet opnieuw!’.”

Vettel had tijdens de vorige race in China zo al eens een geniale strategische zet teniet zien gedaan worden. Deze keer slaagde hij er echter wel in om aan de leiding van de race te komen.

“Ik denk dat ik uiteindelijk geluk had dat de anderen dicht bij de pitlane waren waardoor ze niet echt veel voordeel eruit konden halen. Ik weet het niet, het was een verrassing voor mij dat ik voor hen op de baan lag.”

“Ik dacht dat de safety car mijn voordeel teniet zou gedaan hebben. Nadien was het goed, de wagen was fantastisch om mee te rijden.”

Vettel gaf ook aan dat hij de race positief probeerde te benaderen en geloofde dat Ferrari over een erg sterke racesnelheid beschikte, dit ondanks het verschil tijdens de kwalificatie dat groter was dan verwacht.

“Het was echt een plezier om met de wagen te rijden. De wagen was gisteren al goed maar ik was een beetje down omdat het verschil zo groot was,” aldus Vettel. “Iets in mij zei echter dat we over een goede wagen beschikten en dat we het goed zouden doen. Vanaf de eerste ronde voelde ik dat we over een goede wagen beschikten.”

“De Paasjacht was begonnen en zij (Mercedes) probeerden enkele eitjes te verstoppen maar het ziet er naar uit dat we ze gevonden hebben! Ik ben zeer, zeer blij,” zei een breed lachend Sebastian Vettel.

De volgende race vindt pas binnen twee weken plaats maar Vettel neemt binnen twee dagen al opnieuw plaats in de Ferrari: “Ik kan niet wachten om over binnen twee dagen opnieuw in de wagen te springen en te testen,” zei Vettel daarover.

De tweede overwinning in drie races zorgt overduidelijk voor een enorme motivatie bij Vettel. Ferrari en Vettel beseffen nu immers dat ze daadwerkelijk over een competitief pakket beschikken waarmee ze de strijd met Mercedes om de titel kunnen aangaan.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel als eerste jouw exemplaar van de nieuwe F1-game F1 22 !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer