Vettel draagt overwinning op aan Bianchi

Sebastian Vettel heeft zijn overwinning op de Hungaroring opgedragen aan Jules Bianchi.

Voor de start leek het een uitgemaakte zaak dat een Mercedes na afloop van de race zou mogen zegevieren maar een blitzstart van beide Ferrari’s, een goede racepace van Ferrari en enkele incidenten bij Mercedes beslisten er anders over.

Het dient gezegd te worden, zonder safety car zou Sebastian Vettel met meer dan een halve minuut voorsprong waarschijnlijk de GP van Hongarije gewonnen hebben. De safety car zorgde er echter voor dat de Duitser nog serieus het gaspedaal moest indrukken om Nico Rosberg en Daniel Ricciardo voor te blijven. Het maakt de overwinning echter des te mooier, maar ook emotioneel.

Na afloop van de race droeg Sebastian Vettel zijn overwinning immers op aan Jules Bianchi, die een dikke week geleden overleed en deel uitmaakte van de Ferrari Driver Academy.

“Merci, Jules! Je zal altijd een plek in ons hart hebben,” zei Vettel over de boordradio toen hij over de finishlijn was gereden. “We weten dat Jules vroeg of laat een deel van ons team en onze familie zou hebben uitgemaakt.”

Waarschijnlijk was dat zelfs als teamgenoot. Voormalig Ferrari-president Luca di Montezemolo liet onlangs immers weten dat Ferrari Bianchi had aangeduid als opvolger voor Kimi Raikkonen.

Ook op het podium droeg Vettel zijn overwinning nogmaals op aan Bianchi.

“Deze overwinning is voor Jules,” zei Vettel tegenover Kai Ebel, die de interviewer van dienst was op het podium. “Het was voor ons allemaal een ongelooflijk zware week.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}