Vettel één duizendste sneller dan Bottas: “Het wordt een opwindende race”

Sebastian Vettel veroverde de tweede plaats voor de startgrid van de GP van China. De Duitser was slechts één duizendste sneller dan Bottas in zijn Mercedes maar het was wel net voldoende voor een plaatsje op de eerste startrij.

Net als in Australië veroverde Lewis Hamilton de polepositie. Opnieuw moest Ferrari tijdens de kwalificatie haar meerdere erkennen in Mercedes, al was het uiteindelijk wel Ferrari dat in Melbourne de race won.

“Wanneer je naar het verschil tot dusver kijkt dan denk ik dat het correct is om te zeggen dat we tijdens de kwalificatie nog een beetje snelheid missen terwijl we tijdens de race elkaars evenknie zijn,” zei Vettel na afloop van de kwalificatie. “Zeker morgen zullen de verhoudingen opnieuw anders liggen maar wat belangrijk is, is waar we ons na twintig races zullen bevinden. Dat is echter nog veraf. Momenteel zijn we zeer tevreden dat we Mercedes kunnen uitdagen en hopelijk kunnen we dat morgen nog wat meer doen.”

Vettel haalde het uiteindelijk dus met 0,001 seconde van Bottas in de strijd om de tweede plaats en dus een plaatsje op de eerste startgrid. Vettel is dan ook tevreden over zijn kwalificatie.

“Het was een leuke kwalificatiesessie. Ik heb er van genoten. Indien we nog iets sneller waren geweest dan had ik er uiteindelijk nog iets meer van genoten. Ik was zeer tevreden met de ronde die ik heb gereden. Ik verloor misschien wat tijd in de laatste bocht. Het was overduidelijk zeer close met Valtteri maar het was net genoeg om op de eerste startrij te vertrekken,” besluit Vettel.

Vettel werd vervolgens gevraagd hoe belangrijk de start morgen zal zijn.

“Indien ik acht meter kan goedmaken (het verschil tussen de eerste en tweede plaats op de startgrid) dan ziet het er zeer goed uit. We weten het echter niet. Er zijn heel veel dingen die morgen kunnen gebeuren. Het is één van de vele scenario’s die kunnen plaatsvinden. Veel hangt af van hoe de omstandigheden zullen zijn bij de start. Ik denk dat het een opwindende race zal worden.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Profiteer nu van grote kortingen op Bol.com !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Wonen campagne 2022Wonen campagne 2022

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print