Vettel en Hamilton: “We zullen nooit teamgenoten worden”

Tijdens de persconferentie voorafgaand aan de GP van Monaco namen Lewis Hamilton en Sebastian Vettel even de tijd om elkaar als teamgenoten in te beelden. Het resultaat was zoals verwacht…


Lewis Hamilton heeft nog steeds geen contractverlenging ondertekend bij Mercedes, maar herhaalt wel vaak dat die verlenging er snel aankomt. Bij Sebastian Vettel gebeurde hetzelfde een jaar terug. Toen werd de Duitser gelinkt aan Mercedes, voordat hij een nieuwe deal sloot met Ferrari tot en met 2020.

Beide viervoudig wereldkampioenen domineren de laatste jaren in de Formule 1, met enkel Jenson Button in 2009 en Nico Rosberg in 2016 als andere rijders die wereldkampioen werden sinds 2008. Het idee dat beide heren dan ook in hetzelfde team zouden terechtkomen en dus zouden strijden met gelijke wapens, is een erg verleidelijke gedachte.

Een mogelijke samenwerkingen tussen Vettel en Hamilton was één van de gespreksonderwerpen tijdens de persconferentie van woensdag, toen beide heren naast elkaar zaten. Het leidde tot een aangenaam te volgen gesprek.

Eerst werd er aan Vettel gevraagd of hij Hamilton zou verwelkomen bij Ferrari, waarop de Duitser antwoordde: “Geen idee, hij heeft het mij nog niet gevraagd.” Hamilton had al snel zijn antwoord klaar en zei al lachend: “Hij (Vettel) heeft een veto, dus dat zal niet gebeuren.”

“Dat heb ik niet en ik zou het niet erg vinden als je komt”, antwoordde Vettel. “Maar om heel eerlijk te zijn, ben ik erg blij met de relatie die ik heb met Kimi”, voegt Vettel er nog aan toe.

Toen weerlegde Hamilton al lachend: “Ik denk dat wij een betere relatie hebben, niet?”, wat Vettel aan het lachen bracht. De Duitser maakte ook duidelijk dat hij Hamilton niet snel ziet vertrekken bij Mercedes. “Ik ben vrij zeker dat de prioriteiten van Lewis vooral bij Mercedes liggen. Mocht het anders uitdraaien, dan zou het een grote verrassing zijn. Maar zeker ben je nooit natuurlijk. Misschien op een dag, als we beiden oud zijn, racen we samen. Maar op dit moment ben ik erg blij waar ik ben. Wat hierna zal gebeuren, zien we dan wel.”

Toen er aan Hamilton gevraagd werd of hij het zou zien zitten om tegen Vettel te racen in dezelfde wagen, maakte hij duidelijk dat hij bij McLaren en Mercedes al vaker tegen moeilijke teamgenoten heeft moeten racen.

“Ik ben klaar om tegen iedereen te racen”, klinkt het bij Hamilton. “We racen tegen elkaar in competitieve wagens en ik denk dat elke rijder het liefst tegen de beste strijdt.”

“De geschiedenis toont aan dat het erg moeilijk is binnen een team om twee erg sterke rijders te hebben, maar het lijkt wel goed te werken met hem (Vettel) en Kimi. Maar als je eerlijk bent, mag je zeggen dat Kimi niet al te blij kan zijn met sommige situaties die duidelijk niet goed uitkomen voor hem.”

“Ik race graag tegen de beste rijders, want dan wordt je tot aan je limiet geduwd, zoals toen ik moest racen tegen Fernando (Alonso) en Jenson (Button). Het brengt het beste uit je naar boven.”

“De situatie waarin ik nu zit met Mercedes, met Valtteri die uitzonderlijk goed bezig is, brengt ook het beste uit me naar boven. Er is een goede sfeer binnen het team en er is wederzijds respect.”

Uiteindelijk kwam Hamilton toch terug op het idee dat hij een team zou gaan vormen met Vettel: “Maar ik denk niet dat we samen zullen racen, zeker niet in de Formule 1.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner