Vettel en Raikkonen voorzichtig over verbeterde Ferrari-motor

Ondanks dat er gisteren tijdens de twee oefensessies telkens een Ferrari-rijder helemaal bovenaan stond zijn Sebastian Vettel en Kimi Raikkonen voorzichtig wat betreft conclusies trekken over de verbeterde Ferrari-motor.


Kimi Raikkonen sloot de tweede oefensessie als snelste af, dit nadat Vettel snelste was tijdens de eerste oefensessie. Raikkonen is tevreden met de wagen en de verbeterde power unit, al houdt hij zich voor de rest vooral op de vlakte en wil hij nog geen conclusies trekken over de competitiviteit van de nieuwe Ferrari-krachtbron.

“We zouden uiteraard nooit iets in de wagen plaatsen dat geen grote stap vooruit zou betekenen of dat beter is,” aldus Raikkonen over de upgrade van de power unit die Ferrari in Spa-Francorchamps introduceerde. “Het is geen dag en nacht verschil. Mocht dat het geval zijn dan zouden jullie dat meteen opmerken.”

Ook teamgenoot Sebastian Vettel blijft voorzichtig op het vlak van uitspraken wat de nieuwe power unit betreft. Volgens Vettel zullen we pas na de races in België en Italië weten of Ferrari haar nieuwe power unit krachtig genoeg is om de strijd met Mercedes aan te gaan.

“Het is moeilijk om al iets te weten,” zei Vettel gisteren. “We zullen zien wat de komende twee weken brengen. Momenteel lijkt iedereen redelijk blij dat de motor doet wat hij hoort te doen.”

“We moeten het van naderbij bekijken maar wat dat betreft lijkt alles goed te werken. Het is echter nog maar vrijdag en je weet dan nog niet alles. Laat ons afwachten tot morgen.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Koop nu jouw F1-merchandise met een mooie korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen