Vettel: “Ferrari moet drie zwakke punten aanpakken”

Sebastian Vettel gelooft dat Ferrari drie belangrijke problemen moet oplossen voordat het terug de betere kan zijn van Mercedes, die de laatste twee races won.


Mercedes won op een dominante wijze de GP van Spanje en haalde zelf een één-twee binnen, terwijl Vettel naast het podium eindigde nadat hij een tweede pitstop moest afwerken.

De teambaas bij Ferrari, Maurizio Arrivabene, noemde het een weekend “waar niks goed ging”, aangezien de bolide van Kimi Räikkönen de finish niet haalde.

“Eerst en vooral waren we niet snel genoeg”, zei Vettel, die nu 17 punten moet proberen goedmaken op Lewis Hamilton, de leider in het kampioenschap. “Als we dat niet kunnen zien, dan zijn we meer dan blind, omdat we helemaal geen goede snelheid hadden tijdens de eerste stint.”

“Ten tweede hadden we het hele weekend lang problemen met de banden. Er waren aanpassingen aan de banden, maar die aanpassingen waren er voor iedereen. Het is dan ook onze ambitie om meer voordeel te halen uit de aanpassingen dan de andere teams.”

“Als laatste denk ik dat het ook een slecht weekend was wat betreft de betrouwbaarheid. Kimi had al een probleem op vrijdag, maar ook op zondag moest hij opgeven.”

“Er zijn geen excuses voor deze drie problemen als we ze niet snel aanpakken. Ik heb al vaak gezegd dat Ferrari een sterk team is met veel potentieel. Maar ik denk dat we ervoor moeten zorgen dat we de problemen oplossen.”

“Afgelopen race was een slechte dag. Op zo’n momenten is het belangrijk om te begrijpen waarom het zo was. We moeten onderzoeken wat er ontbrak, zodat we dezelfde problemen vermijden voor de volgende races.”

“Alle teams hebben updates meegebracht naar Spanje. Misschien hebben andere teams meer updates meegebracht dan ons pakket. We reden met andere banden, banden die andere teams misschien helpen. Maar wat lost het op? Waarom proberen te zoeken naar een excuus? Het belangrijkste is dat we niet snel genoeg waren om te winnen. Dat is dan ook wat we moeten onderzoeken.”

Na de testdag op dinsdag tijdens de tweedaagse in Barcelona, zei Vettel dat zijn team al enkele ideeën had om de bovenstaande problemen op te lossen. “Het was ideaal voor ons om de mogelijkheid te hebben hier terug te testen. We werden immers eerlijk verslagen tijdens de race. Het is dan ook aan ons om actie te ondernemen.”
a:0:{}
Na zijn crash tijdens de laatste oefensessie in Monaco kreeg Max Verstappen bijzonder veel kritiek te verwerken maar het is toch vooral Niki Lauda die zeer harde kritiek uit.
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sale Solden 2023Sale Solden 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale Solden 2023Sale Solden 2023