Vettel: “Ferrari moet realistisch zijn en niet dromen”

Sebastian Vettel heeft na afloop van de eerste twee oefensessies een duidelijke boodschap voor Ferrari: “Realistisch zijn en niet dromen”.

Ferrari was tijdens beide oefensessie op het circuit van Sepang ‘best of the rest’. Telkens waren beide Ferrari’s na de beide Mercedessen terug te vinden op de plaatsen drie en vier, al was het wel op enige afstand.

Volgens Sebastian Vettel, die tijdens de tweede oefensessie de snelste niet-Mercedes was, moet Ferrari dan ook realistisch zijn en niet hopen dat het haar resultaat van vorig jaar in Maleisië, een overwinning, dit jaar opnieuw kan herhalen. Daarvoor is de afstand volgens Vettel simpelweg te groot.

“Je mag gerust dromen,” aldus Vettel. “We zijn hier om te winnen en niets minder. Tegelijkertijd moet je echter ook realistisch zijn en erkennen dat we momenteel niet sterk genoeg zijn om naar hier af te reizen en te zeggen dat we gaan winnen. Indien er zich door omstandigheden kansen aanbieden, net zoals bijvoorbeeld vorig jaar, dan moet we klaar staan om deze met beide handen te grijpen.”

“In denk dat we op dat vlak dit seizoen al enkele kansen gekregen hebben maar dat we toen niet gewonnen hebben. We hebben het toen niet goed gedaan. We kijken nu echter vooruit naar de komende zes races en zullen ons uiterste best doen,” besluit Vettel.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner