Vettel geeft concurrentie het nakijken

Sebastian Vettel is perfect aan zijn seizoen begonnen, met een tweede opeenvolgende zege.
De Duitser verloor weer op geen enkel moment echt de leiding en kon met enkele kleine probleempjes met de wagen toch gemakkelijk naar de zwart-wit geblokte vlag rijden.

“We kunnen zeer tevreden zijn met de resultaten en moeten proberen dit elan te behouden.” vertelt de regerende wereldkampioen. “Twee races gereden, twee gewonnen. Perfect.”

“Het kon moeilijk nog beter verlopen maar het seizoen is nog lang. Er zijn nog veel meer punten te verdienen.” verklaart de Duitser.

Vervolgens kwamen de woorden die hij al sinds het begin van het seizoen verkondigde: “maar we moeten met onze voetjes op de grond blijven.”

“Alles lijkt goed te werken en als je zo’n beloning krijgt is het niet moeilijk om er nog meer werk in te stoppen. Morgen staat onze blik op Chinese grote prijs en we zullen zien hoe het daar loopt.”

Vettel startte, in tegenstelling tot in Australië, wel met KERS. Toch kreeg hij tijdens de race de boodschap om het snufje niet meer te gebruiken. Bij de start werkte het systeem wel en daardoor kon Vettel nog juist voor Hamilton blijven.

“Natuurlijk liep KERS niet zoals het moest. Het ene moment werkte het wel, het volgende niet. Daar moet nog naar gekeken worden. Als we vandaag geen KERS hadden gehad was ik niet als eerste bij de eerste bocht geweest. Het deed wat het moest doen voor ons. Toch is het even weggevallen maar nadien konden we het terug gebruiken.”

“We kunnen trots op onszelf zijn als je ziet wat we al bereikt hebben, maar we moeten blijven pushen. We weten nu wat de verschillen zijn en die zijn veel kleiner dan in Australië. We moeten het hoofd koel houden. We weten dat de enige weg vooruit is, maar vandaag mogen we erg trots zijn.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}
image