Vettel gelooft in titelkansen: “We gaan het onmogelijke proberen te verwezenlijken”

Sebastian Vettel behaalde op de Hungaroring zijn tweede overwinning van het seizoen en gelooft opnieuw in een waterkansje op de titel.

Amper twee races ver in het seizoen leek het alsof Ferrari dit seizoen daadwerkelijk een bedreiging kon gaan vormen voor Mercedes. Sebastian Vettel behaalde tijdens zijn tweede race voor de Scuderia immers al meteen zijn eerste overwinning voor Ferrari.

De races nadien kon Mercedes echter telkens opnieuw zegevieren en vanaf de GP van Canada leek ook de kloof tussen Mercedes en Ferrari opnieuw groter te worden. Maar kijk, het kan snel keren in de Formule 1. Want wat niemand verwachtte gebeurde op de Hungaroring: geen van beide Mercedes-piloten wist op het podium te finishen en Vettel deed een uitstekende zaak in het kampioenschap.

Het doet bij Vettel de hoop herleven dat er alsnog een waterkansje op de titel bestaat, al beseft Vettel ook wel dat de kans bijzonder klein is en dat het enorm moeilijk zal worden.

“Er rest ons nog steeds erg veel werk om hen bij te benen maar je weet maar nooit,” zei Vettel tegenover de BBC. “Ik ben er zeker van dat we alles in het werk zullen stellen om het onmogelijke te verwezenlijken.”

“De beste manier om dat te doen is kalm blijven en ons uiterste best doen. Vervolgens zullen we zien waarheen de reis ons brengt.”

Aan het begin van de zomerpauze blijft Vettel echter ook realistisch.

“Het is onwaarschijnlijk dat we dit niveau van performantie tijdens alle resterende races zullen neerzetten. We hebben echter enkele races niet kunnen tonen waartoe we in staat zijn en hopelijk worden we naarmate het seizoen vordert steeds wat competitiever,” besluit Vettel.

Vettel staat momenteel derde in de wk-tussenstand, op 42 punten van wk-leider Lewis Hamilton.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}