Vettel: “Het is een goede start, maar nog een lange race”

Vettel zei dat het goed was dat ze morgen van op de eerste rij kunnen vertrekken, maar blijft realistisch en zegt dat het nog een lange race is en te vroeg om nu al te juichen.
image

Toch wil de jonge Duitser daarmee niet zeggen dat de nieuwe regels nog hun effect zullen hebben op het team. Integendeel, Vettel beweert net dat er te veel over Red Bull gepraat is in heel het debat en dat dit het team zou achteruitzetten. “Er is veel over ons gepraat en we begrepen niet echt waarom. We moesten echter alleen maar focussen op wat we hier kwamen doen” zei Vettel.

“We hebben een goede kwalificatie achter de rug, over het algemeen een goede opbouw doorheen het weekend en telkens wat meer snelheid. Ik voelde me meer en meer comfortabel in de wagen en dat is belangrijk. Het is goed hier op de eerste startrij te staan. Het is een goed begin voor morgen, maar het is nog een lange race dus we zullen moeten zien na de start.”

Ploegmaat Webber, die op de tweede plaats vertrekt, maakte eveneens nog eens duidelijk dat hij niet verwacht had dat er zich wijzigingen in de verhoudingen tussen de teams zouden voordoen: “We hebben het genoeg gezegd, we kwamen naar hier en we verwachtten geen verschil. Jullie [pers] schreven veel, anderen spraken veel, misschien ook sommigen in ons eigen team, die technisch niet helemaal mee waren met de zaak.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel het boek van Haas F1-teambaas Guenther Steiner: Surviving to drive!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Pre-zomer 2023Pre-zomer 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print