Vettel: “Ik ben klaar om mijn rijstijl aan te passen aan 2014”

2014, het jaar waarin enorm veel zal veranderen in de Formule 1. Ook de rijders zullen door de reglementswijzigingen hun rijstijl moeten aanpassen. Sebastian Vettel is er naar eigen zeggen klaar voor.
image
Vier wereldtitels op rij, dan wil je uiteraard resoluut voor die vijfde wereldtitel op rij gaan. Sebastian Vettel zal echter samen met de andere piloten die voor de wereldtitel in 2014 strijden zijn rijstijl moeten aanpassen indien hij kans wil maken op die vijfde titel op rij.

Eerder waarschuwde Jenson Button er al voor dat 2014 een bijzonder jaar zal worden, een jaar waarin het moeilijk zal worden om de wagens onder controle te houden (Lees: “F1-bolides 2014 zullen moeilijk te besturen zijn”). De reglementswijzigingen zorgen er immers voor dat de wagens op een andere manier zullen reageren in de bochten maar ook wanneer je op het gas gaat.

De rijders zullen dus hun rijstijl moeten aanpassen. Vettel is alvast klaar om dat te doen om zo zijn jacht naar een vijfde titel tot een goed einde te kunnen brengen.

“We weten allemaal dat er indrukwekkende wijzigingen zitten aan te komen en de grootste wijziging van allemaal is volgens mij de motor,” zei Vettel tegenover de officiële F1-website. “Al de rest zal zoals gewoonlijk zijn maar de motor vormt een serieuze uitdaging voor de rijders.”

“Stel je voor dat je slechts 100 kilogram brandstof hebt voor een race! Dat zorgt ervoor dat je compleet andere technieken zal moeten hanteren om even snel te zijn en toch brandstof te besparen. Je moet jezelf aanpassen aan deze nieuwe situatie en de best mogelijke manier weten te vinden om de finish te bereiken.”

De jacht naar de vijfde titel ligt ondertussen open en Vettel is klaar om de handschoen op te nemen …

“Uiteraard was het mijn ultieme doel om wereldkampioen te worden in de Formule 1. Ik wou bewijzen dat ik dat kon en dat met in mijn achterhoofd al die namen die mij het voor hadden gedaan. Om vervolgens, twee of drie of vier keer kampioen te worden, of zelfs nog meer, dat is echt compleet boven mijn verwachtingen. Maar wanneer zoiets gebeurt dan ga je ervoor en wil je er gewoon simpelweg mee doorgaan,” besluit Vettel.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner