Vettel: “Ik geloofde in de polepositie”

Sebastian Vettel kwalificeerde zich als derde op minder dan twee tienden van polesitter Lewis Hamilton. Voorafgaand aan de kwalificatie geloofde de Duitser alvast in zijn kansen op de pole.

Hij was er dicht bij maar moest uiteindelijk toch nog beide Mercedes-piloten voor zich dulden. 178 duizendsten was het verschil met Hamilton zijn snelste ronde. Een derde plaats op de grid dus voor Sebastian Vettel, die hoopvol de race tegemoet gaat.

“Ik ging de kwalificatie in en ik dacht dat het mogelijk was,” zei Vettel na afloop. “Ik denk dat je als rijder altijd aanvoelt wanneer er iets meer inzit en ik denk dat ik met mijn laatste ronde over het algemeen erg tevreden mag zijn. Ik was misschien iets te fel bij het uitkomen van bocht nummer 10 en niet fel genoeg in bocht nummer 6. Verder was er weinig ruimte voor verbetering dus ik ben erg tevreden.”

“Ik wou een rondetijd onder de 1:13 rijden want ik wist dat het dan erg close met Mercedes zou worden. Ik deed dat uiteindelijk ook, al was het maar met een tiende.”

Vettel is over het algemeen best tevreden met zijn raceweekend tot dusver, al was er tijdens de kwalificatie ook even een verrassende aanrijding met de ‘Wall of Champions’.

“Over het algemeen hebben we een uitstekende wagen en hebben we ons best gedaan. Ik ben erg tevreden met ons weekend tot dusver en we hebben van vrijdag op zaterdag een mooie stap vooruit gezet. Ik voelde me erg comfortabel in de wagen en heb van de kwalificatie genoten. Ik heb de ‘Wall of Champions’ geraakt. Aangezien ik dat vandaag heb gedaan moet ik dat morgen niet meer doen. We zouden er dus klaar voor moeten zijn,” besluit Vettel.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}