Vettel: “Ik waagde mijn kans maar het ging niet zoals gehoopt”

Sebastian Vettel moest na afloop van de GP van Azerbeidzjan tevreden zijn met de vierde plaats, al had de Duitser even goed de overwinning kunnen behalen.


“We zijn niet echt tevreden want we hadden kunnen winnen,” begint Sebastian Vettel de terugblik op zijn race. “Ik ben eigenlijk een beetje teleurgesteld omdat ik bij de herstart mijn plaats verloor. Dat wou ik niet maar er zijn ook heel wat positieve aspecten om mee te nemen van deze race.”

Nadat de safety car tegen het einde van de race van de baan ging waagde Vettel zijn kans en probeerde hij de leiding van de race te heroveren. De Duitser blokkeerde zijn banden echter en verloor daardoor enkele posities.

“Toen de safety car wegging zag ik een opening en ging ik ervoor. Dat verliep overduidelijk niet goed. Achteraf gezien is het voor iedereen gemakkelijk om te zeggen dat het een te groot risico was. Ik reed echter tegen 330 km/u op het rechte stuk en er was op de linkerkant geen referentie en ik had weinig opties.”

“Lewis reed rechts en Valtteri reed voor mij. Ik kon niet echt naar rechts gaan. Ik wou ook binnendoor gaan maar eenmaal ik een lock up had was mijn geluk voorbij. Vervolgens moest ik jammer genoeg met mijn flat spot mijn positie aan Sergio Perez geven.”

Ondanks het puntenverlies probeert Vettel vooral het positieve van de race te onthouden.

“Los daarvan denk ik dat het een zeer goede race was. We hadden een goede snelheid en hadden de race onder controle. Maar zo gaat het nu soms. Ik had een kans op de overwinning en waagde mijn kans. Het werkte gewoon niet. Het was een snelle beslissing die ik nam.”

“Nu moeten we vooruitkijken want we hadden vandaag een sterke wagen. We zullen zien wat de komende races ons brengen en moeten hongerig blijven en hard blijven werken,” besloot Vettel.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sale Solden 2023Sale Solden 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale Solden 2023Sale Solden 2023