Vettel in het ongewisse: “We waren gewoon te traag”

De snelheid van Ferrari tijdens de GP van Australië staat in schril contrast met wat de Italianen lieten zien tijdens de wintertesten in Barcelona. Het ontbreekt Vettel echter aan een uitleg waarom de Scuderia die snelheid uit Barcelona niet kon verder zetten.


Sebastian Vettel eindigde de GP van Australië als vierde, op bijna een minuut van winnaar Bottas, met teamgenoot Leclerc vlak achter hem.

De Duitser was niet blij met het gevoel in de wagen vanaf de eerste vrije training op vrijdag en kan niet anders dan toegeven dat hij niet in staat was om dat gevoel te verbeteren gedurende het weekend.

“We waren gewoon té traag”, reageert Vettel gefrustreerd na de race. “Ik had heel weinig grip. In Barcelona waren we erg tevreden met de degradatie van de banden vanaf de eerste testdag. De balans was toen meteen juist en de wagen reageerde precies zoals ik het wilde. Ik had dan ook veel vertrouwen in de wagen tijdens de wintertesten.”

“Dit weekend had ik niet het vertrouwen dat ik in Barcelona wel had. Het voelt aan alsof ik niet dezelfde wagen had om mee te racen, want het deed niet wat ik om vroeg.”

“Er waren bepaalde momenten waarop het wel goed ging. Onze snelheid in sommige bochten was goed, maar over het volledige circuit was dat niet zo. We waren over het algemeen trager dan andere teams.”

Mattia Binotto, teambaas bij Ferrari, kan niet meteen zeggen waarom ze bij de Scuderia er niet in slaagden om hun wagen aan de praat te krijgen na de erg succesvolle wintertesten.

“We hadden het moeilijk met de banden. We probeerden verschillende afstellingen, maar we konden nooit de goede balans vinden. We misten dan ook heel wat grip. Of we onze problemen al begrijpen? Dat lijkt me onwaarschijnlijk. Daarvoor moeten we eerst analyseren wat er aan de hand is.”

Dit was de eerste keer in zijn carrière bij Ferrari dat Vettel er niet in slaagde om op het podium te eindigen in Melbourne.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

SelectSelect
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print