Vettel: "Is KERS wel veilig?"

Sebastian Vettel weet maar al te goed dat elke teambaas op zoek is naar verbeteringen voor de wagen. De wagens moeten steeds sneller gaan en moeten steeds van de nieuwste snufjes voorzien zijn. Één van die snufjes zal in 2009 ongetwijfeld het nieuwe KERS zijn. Dat het systeem een verbetering is daar twijfelt men vast niet aan maar is het ook veilig om tijdens een race te gebruiken? Sebastian Vettel stelt zichzelf hier toch enige vragen bij.

"Ik maak me persoonlijk nogal zorgen om de veiligheid van dit nieuwe systeem. Het systeem zal vast wel bijdragen aan de acceleratie maar ik weet niet of het wel veilig is tijdens races. Voor elk team moet een wagen enerzijds sneller worden maar anderzijds ook betrouwbaarder. Ik denk dat men KERS op dit ogenblik en in deze fase nog onderschat", aldus Vettel.

Bij BMW wilde men het systeem op een bepaalde dag ook al eens testen en toen geraakte één van hun mecaniciens gewond nadat deze een electrische schok moest incasseren. Ik denk dat Vettel zich best kan voorstellen wat er gebeurt als hijzelf een schok van het systeem krijgt wanneer hij net door Eau Rouge gaat met zijn Red Bull-wagen.