Vettel is verrast door ‘vreemde’ snelheid van Mercedes in Monaco

Mercedes had tijdens de tweede vrije training voor de GP van Monaco de snelheid niet om Ferrari te volgen. Sebastian Vettel vindt de vorm van Mercedes in Monaco dan ook “vreemd”.

Met een 1m12.720 reed Sebastian Vettel de snelste tijd ooit gereden op het circuit van Monaco, met Kimi Räikkönen derde na de tweede vrije training. Hoewel Mercedes de snelste was tijdens de eerste vrije training, was het slechts achtste en tiende in de namiddag.

“Ik weet niet wat er gebeurd is met hen. Het was een beetje vreemd”, vertelt Sebastian Vettel over Mercedes. “Ik ben vrij zeker dat er een goede reden voor is. Ik ben ervan overtuigd dat ze er op zaterdag zullen staan op volle kracht. Het zal dus opnieuw erg spannend worden, ook met Red Bull.”

Vettel was enthousiast over de snelheid van zijn Ferrari, maar heeft het gevoel dat er nog “veel meer” zit aan te komen van Ferrari voor de kwalificatie.

“Ik was tevreden tijdens de sessie in de namiddag. Tijdens de eerste vrije training was ik misschien iets te wild door enkele keren de muren te raken. Het is hier immers belangrijk om een goed gevoel te hebben in de wagen om zo het goede rondje te rijden. Vandaag slaagden we er in om het rondje voor elkaar te krijgen, dus zijn we ook vrij blij.”

Kimi Räikkönen, die de dag afsloot als derde, was dan weer erg te spreken over de snelheid van zijn Ferrari over de langere runs.

“Het ging steeds beter en beter”, vertelde de Fin. “Tijdens de langere runs voelde de wagen goed aan. Ik heb dus een goed gevoel. Over één rondje moeten we nog verbeteren. We pasten een aantal zaken aan waardoor het steeds beter ging, wat het belangrijkste is. We hadden twee vlotte sessies, waardoor we al het werk konden doen.”

Vettel sluit zich volledig aan bij het commentaar van zijn teamgenoot, maar voegt er aan toe dat er nog veel werk is om op zaterdag opnieuw de snelste te zijn.

“Ik denk dat we de wagen nog kunnen en moeten verbeteren om competitief te zijn tijdens de kwalificatie en de race. Maar ik denk dat Kimi en ik vrij blij zijn met de lange runs.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel als eerste jouw exemplaar van de nieuwe F1-game F1 22 !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer