“Vettel kan alle resterende races winnen”

Volgens Toto Wolff van Mercedes is Sebastian Vettel in staat om alle resterende races van het seizoen te winnen.
image
Krijgen we de Vettel-vinger ook de komende races telkens te zien? Die kans zit er volgens Toto Wolff, de motorsportbaas van Mercedes, dik in.

Vettel domineerde de GP van Singapore op een manier waarop we dit seizoen nog nooit iemand een race zagen domineren. Met veel gemak reed hij weg van de concurrentie om vervolgens gecontroleerd de kloof te behouden en wanneer nodig nog wat extra op het gas te gaan om de kloof verder uit te diepen. Het doet Toto Wolff besluiten dat Vettel alle resterende races van het seizoen kan gaan winnen.

“Ja, hij kan alle resterende races winnen, zeker na wat hij in Singapore getoond heeft,” aldus Wolff. “Hij reed twee seconden per ronde sneller dan hij nodig had. Indien er geen opgaves komen dan kan hij echt alle overige races winnen.”

“Maar indien iemand het echt verdiend om wereldkampioen te worden dan is het echt hij wel,” voegde Toto Wolff er nog aan toe.

Volgens Wolff zou het ook geen verschil gemaakt hebben indien Nico Rosberg na de start toch de leiderspositie had kunnen behouden.

“We zouden sowieso opgepeuzeld geweest zijn. Een andere eerste bocht zou daaraan echt niets veranderd hebben. We kunnen het met een grote zekerheid zeggen: hij was de verdiende winnaar,” besluit Wolff.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}