Vettel kent alle details van de achterkant van de Ferrari

Sebastian Vettel finishte als vierde maar er had overduidelijk veel meer ingezeten voor de Duitser. Vettek reed bijna heel de race achter de Ferrari van Felipe Massa en zag daardoor heel wat kostbare tijd verloren gaan. Zo veel zelfs dat hij achter teamgenoot Mark Webber finishte.
Ondanks de behaalde punten is er dan ook enige frustratie bij de Duitser. Rondenlang reed Vettel immers korte achter de Ferrari van Massa maar geen enkele keer kon hij de Braziliaan bedreigen. Ook de pitstops zorgden voor geen positiewissel. Uiteindelijk kon Vettel Massa voorbijgaan omdat die hem voorbij liet gaan door een dreigend benzinetekort.

“Ik denk dat we de snelheid hadden om de strijd aan te gaan met de Brawn GP wagens. Ik probeerde heel hard om de Ferrari van Massa voorbij te gaan maar het was gewoonweg onmogelijk,” aldus Vettel na afloop van de race. “Het is een goed resultaat maar zeer frustrerend als je weet dat je veel beter had kunnen presteren indien je geen zestig ronden achter die rode wagen had vastgezeten.”

Vettel wordt trouwens bijgetreden door Adrian Newey. Volgens Newey zou Red Bull sneller geweest zijn dan Brawn GP en de zege behaalt hebben indien het niet achter de Ferrari van Felipe Massa had komen vast te zitten.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sale Solden 2023Sale Solden 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale Solden 2023Sale Solden 2023