Vettel koos zelf voor risicovolle strategie

Sebastian Vettel heeft de GP van Monaco gewonnen na een op zich opmerkelijke strategie. Vettel besliste naar eigen zelf over het strategisch verloop van zijn race.
Vettel reed een race waarbij hij slechts één pitstop maakte. Naaste belagers Alonso en Button opteerden voor een tweestopper en driestopper. Uiteindelijk kwamen ze echter allebei vast te zitten achter de Duister op zijn versleten banden.

Net in het slot van de wedstrijd, wanneer Vettel zijn banden het mogelijk helemaal zouden begeven, kreeg hij het geluk alsnog aan zijn zijde. Een rode vlag door de crash waarbij Petrov betrokken was zorgde voor een onverhoopte pauze in de wedstrijd. Een pauze waarvan Vettel dankbaar gebruikmaakte om nieuwe banden te laten monteren.

“Het is fantastisch. Het was een zeer lange race en het duurde zeer lang vooraleer de zwart-wit geblokte vlag in zicht kwam. Op een bepaald moment in de wedstrijd leek de overwinning zeer veraf,” zei Vettel na afloop van de race.

“De safety car kwam buiten en we bleven aan de leiding, maar het was zeer moeilijk om deze te behouden. Het is moeilijk om hier in te halen maar ze hadden veel meer grip dan mij. Ik sprak met de pitbox en zei dat ik buiten wou blijven omdat het mijn enigste kans op de overwinning was.”

Vettel besliste dus zelf om zijn strategie om te schakelen naar één pitstop en die beslissing loonde. Al scheelde het niet veel en zullen we nooit weten of zijn banden het onder normale omstandigheden hadden volgehouden tot het einde van de race.

Maar geluk moet je afdwingen en dat heeft Vettel zeker gedaan. De regerende wereldkampioen lijkt na de GP van Monaco al een serieuze optie te hebben genomen op een nieuwe titel.
a:1:{s:9:”file_name”;s:23:”vettel_mon11_trofee.jpg”;}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Pre-zomer 2023Pre-zomer 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print