Vettel krijgt nieuw chassis voor Spaanse GP

Het oude chassis van Sebastian Vettel, waarvan vermoed werd dat het één of meerdere fouten bevatte, wordt voor de GP van Spanje vervangen.
image
Helmut Marko had vorige maand na de GP van China al aangegeven dat er misschien een fout was geslopen in het vorige chassis op de RB10 van Vettel.

Rob Marshall, ontwerper bij Red Bull Racing, bevestigt nu dat de Duitser een nieuw chassis ter beschikking krijgt voor de Grote Prijs van Spanje, die dit weekend plaatsvindt op het Circuit de Catalunya. Volgens Marshall was het nieuwe chassis echter al langer gepland.

“In Spanje krijgt Sebastian een nieuw chassis, maar dat stond bij de start van het seizoen al op de planning. Voor Daniel komt er een nieuw chassis rond de GP van Groot-Brittannië.” aldus Marshall. De Britse ontwerper denkt echter niet dat het nieuwe chassis een voordeel zal opleveren voor Vettel. “Normaal gezien zijn alle chassis hetzelfde, en soms willen de rijders zelfs helemaal geen nieuw exemplaar. Als ze bezig zijn aan een goede reeks, dan raken ze gehecht aan hun chassis en willen ze er zo lang als mogelijk mee door. Eén à tweemaal per jaar van chassis veranderen vormt echter geen uitzondering.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}