Sebastian Vettel profiteert van achterpoortje in het F1-reglement

Ferrari heeft zoals verwacht enkele motoronderdelen bij Sebastian Vettel vervangen. De Italiaanse renstal geeft de Duitser eveneens een nieuwe versnellingsbak, waarmee de Duitser profiteert van een achterpoortje in het F1-reglement.

Sebastian Vettel kende een teleurstellende kwalificatie. De Duitser sneuvelde door een afgebroken ophanging reeds in het eerste deel van de kwalificatie. Vettel moet daardoor de GP van Singapore van op de laatste plaats op de startgrid aanvatten.

Omdat Vettel sowieso van op de laatste plaats moet vertrekken heeft Ferrari ervoor geopteerd om Vettel een nieuwe verbrandingsmotor, turbo en MGU-H te geven. Het betreft telkens het zesde exemplaar, daar waar er tijdens het seizoen slechts vijf exemplaren zijn toegestaan.

Dit resulteert normaal gesproken in een gridpenalty. Vettel stond echter reeds als laatste op de startgrid, waardoor de gridpenalty voor Vettel zonder gevolgen blijft. Eerder maakte ook wereldkampioen Lewis Hamilton van hetzelfde achterpoortje in het reglement gebruik om tijdens het raceweekend in België bovenop het maximaal aantal van vijf motoren twee extra nieuwe motoren in gebruik te nemen.

Naast de nieuwe motoronderdelen krijgt Sebastian Vettel van Ferrari ook een nieuwe versnellingsbak. Dit resulteert normaal eveneens in een gridpenalty van vijf plaatsen maar blijft dus opnieuw zonder gevolgen voor Vettel.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022