Vettel: “Kritiek op Ferrari dit seizoen oneerlijk”

Sebastian Vettel is van mening dat de constante kritiek op zijn team dit seizoen niet rechtvaardig is.

In Japan wist Mercedes haar derde titel op rij te behalen bij de constructeurs, terwijl Ferrari opnieuw de betere was van Red Bull wat pure snelheid betreft.

Ferrari heeft nu 50 punten achterstand op Red Bull Racing in de strijd om de tweede plaats, waardoor de kritiek op Ferrari steeds oploopt. Vooral het verschil met Mercedes wordt fel besproken. Volgens Vettel is die kritiek niet eerlijk te noemen.

“Als je naar het verschil met Mercedes kijkt, zie je dat het stabiel is gebleven”, verklaart Vettel. “Sommige races zijn we wat dichter, andere races is het gat groter. Het is eerlijk om te zeggen dat het gat groot is tijdens de kwalificaties. In de races is het verschil minder, maar het verschil is er nog steeds. Tijdens de start van het seizoen waren we duidelijk het tweede beste team, maar naarmate het seizoen vorderde werden we hier en daar ingehaald wat betreft de snelheid”

“Het is niet zo eerlijk om te zeggen dat het verschil immens groot is. Anderhalf tienden van een seconde is niet zo groot. We zijn duidelijk op gelijke hoogte met Red Bull. Het is dan ook ons doel om de tweede plaats in het kampioenschap terug te nemen.”

“We begonnen aan dit jaar met hoge verwachtingen, maar we leerden dat we die verwachtingen niet konden halen”, gaat Vettel verder. “Heel wat races verliepen niet volgens plan, maar als een team verloren we nooit de focus. Ook al waren er vele momenten van pech, of hoe mensen dat noemen, denk ik dat we bleven verder doen zoals gepland. Dat was de juiste manier om verder te gaan. We gaan nog steeds in de goede richting. Soms wens je dat een goed resultaat onze goede richting bevestigd. Soms gebeurt het, soms niet, maar ik geloof dat de goede resultaten eraan komen.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022