Vettel laatste op de grid door probleem met turbo: “Dit is erg bitter”

Ongeloof en teleurstelling bij Sebastian Vettel, die door technische problemen niet kon deelnemen aan de kwalificatie voor zijn thuisrace.


Voor Sebastian Vettel en Ferrari draaide de kwalificatie voor de GP van Duitsland op een drama uit. Door een probleem met de luchttoevoer van de turbo slaagde Vettel er immers niet in om een tijd te rijden en zal hij de race morgen als allerlaatste moeten aanvatten.

“Ik weet niet wat er gebeurde. Er ging iets stuk in de turbo en het was vanaf dan ‘game over’,” zei Vettel nadat hij tijdens de kwalificatie vroegtijdig uit zijn Ferrari moest stappen.

“Het is uiteraard erg bitter. Ik denk dat de wagen geweldig is. We hebben een grote kans gemist, maar hopelijk komt er morgen nog één.”

Ondanks de grote teleurstelling vandaag kijkt Vettel wel enorm hard uit naar de race van morgen. De kans is erg groot dat het dan regent en dat kan een inhaalrace uiteraard ook iets eenvoudiger maken.

“Ik kijk uiteraard enorm uit naar de race, al zou het natuurlijk leuker geweest zijn om hier tijdens mijn thuisrace vooraan te starten en niet achteraan,” besloot Vettel.


a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022