Vettel maakt zich geen zorgen ondanks missen van de pole: “Overwinning is het doel”

Sebastian Vettel was voorafgaand aan de kwalificatie favoriet voor de polepositie maar daar stak de regen een stokje voor. Ondanks zijn vierde plaats op de grid maakt de Duitser zich echter geen zorgen voor de race.


Na de pijnlijke crash tijdens zijn thuisrace in Hockenheim wou Vettel uiteraard maar al te graag de polepositie veroveren voor de GP van Hongarije. Het mocht echter niet zijn want in de regen was Ferrari niet zo competitief als op een droge Hungaroring.

“Ik denk niet dat we zoveel trager waren, maar we waren niet snel genoeg,” zei Vettel na afloop. “Ik denk dat het moeilijk was in de regen, het was moeilijk om alles uit de wagen te halen. Ik denk dat mijn rondjes goed waren maar gewoon niet snel genoeg.”

“In de regen hebben we niet zoveeL vertrouwen als op een droge baan, we hebben dan ook werk te doen.”

“Het was vandaag een tricky sessie en alles kon gebeuren. Ik denk dat we het al bij al redelijk gedaan hebben, al misten we overduidelijk wat snelheid maar zo is het nu eenmaal.”

Op een droge baan zag het er tijdens de laatste oefensessie nochtans goed uit voor Vettel, die favoriet was voor de polepositie, tot de regen kwam.

“Ik denk dat we op een droge baan het onder controle hadden. Het was echter niet droog deze namiddag dus het mocht niet zijn,” aldus Vettel. “We zullen echter zien wat het morgen geeft tijdens de race. De race is lang en we zullen zien wat we kunnen doen.”

“Het is niet eenvoudig. Het is beter om als eerste te starten maar we starten van op de vierde plaats en focussen ons op het winnen van op de vierde plaats.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Koop nu jouw F1-merchandise met een mooie korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen