Vettel: “Mercedes won door een ongelooflijk risico te nemen”

Volgens Sebastian Vettel heeft Mercedes Ferrari niet verslagen door gewoonweg een betere strategie te hanteren maar door een ongelooflijk risico te nemen dat uiteindelijk goed uitdraaide voor hen.


“Wanneer je eerlijk bent dan denk ik dat we, ondanks de strategie, niet over de snelheid beschikten om te winnen,” zei Vettel na afloop van de race.

“Achteraf bekeken weet je altijd meer en Lewis had duidelijk niets te verliezen dus hij kon proberen om op de harde band door te gaan tot de finish. Dat werkte uiteindelijk voor hem.”

“We hadden verwacht dat de banden plots minder zouden gaan presteren maar dat was niet het geval bij hem. Hij had duidelijk veel meer rondjes dan ons op zijn banden en als je ziet hoe lang Valtteri is buiten gebleven dan is dat de bevestiging dat het het een ongelooflijk risico was dat werd genomen.”

Volgens Vettel verloor Ferrari dan ook niet puur door strategische beslissingen maar ook omdat Mercedes geluk kende.

“Er zijn dagen dat zoiets lukt en er zijn dagen dat zoiets niet lukt maar het was zeker en vast geen beslissing puur gebaseerd op kennis,” aldus Vettel. “Ik denk dan ook niet dat we puur op het vlak van de strategie verslagen zijn. Ik denk dat ze gewonnen zijn omdat ze wat geluk hadden en ten tweede omdat ze over meer snelheid beschikten.”

Vettel werd vervolgens gevraagd of Ferrari ook niet meer risico’s moet nemen: “We nemen risico’s maar het heeft geen zin om dom te zijn,” antwoordde Vettel.

“Op dat moment in de race was het erg moedig om de harde band te laten monteren. Het kon de twee kanten uitgaan. Meteen na de race sprak ik kort met hen en een tweestopper was ook bij hun de strategie die de voorkeur genoot. Zoals ik reeds zei, in hun positie kon je dan eventueel proberen om met een eenstopper de finish te halen.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Profiteer vandaag van uitzonderlijke aanbiedingen bij Bol.com!!!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022