Vettel met Kinky Kylie op pole

Het zag er op vrijdag en deze morgen niet naar uit dat Vettel opnieuw de pole zou kunnen veroveren in Maleisië. Hoger dan een vierde stek in de trainingen is de Duitser niet gekomen. Maar op het moment dat het echt telde, bracht hij het weer voor mekaar.
image

Vettel veroverde de pole op Hamilton, al is het gat in Maleisië kleiner. Er zit nu slechts een tiende tussen. Mark Webber en Button volgen op P3 en P4. En dan valt er een groot gat. Het is Alonso die volgt op P5, maar met meer dan een halve seconde achterstand op Button en bijna een volle seconde op de polesitter.

Ferrari is op achtervolgen aangewezen. Het beeld van Alonso die bij de weging die naar te tijden op het scherm zit te staren, zei genoeg. Ferrari moet gaan zoeken achter een seconde en weet waarschijnlijk niet waar ze dat kunnen vinden.

Bij de afvallers in Q1 zaten er geen al te grote verrassingen. Of misschien is het kwalificeren voor de race van de HRT rijders dat misschien wel. We krijgen zondag dus voor het eerst een race met 24 wagens. Lotus kon ook voor eigen publiek niet in Q2 geraken en viel samen met Virgin en Maldonado af in Q1.

Enigszins teleurstellend in Q2 is opnieuw Schumacher die ook in Maleisië niet in Q3 geraakt terwijl Rosberg zich wel netjes op P9 zet. Ook Brawn schudde na afloop duidelijk het hoofd. Dat zal een lange debriefing worden bij Mercedes. Ook geen Toro Rosso in Q3, beide piloten bleven steken op P12 en P13. Vlak daarachter zit Di Resta die opnieuw degelijk werk aflevert en voor zijn ploegmaat op de startgrid komt te staan.

Renault kwam met een voorproefje op een goede bandenstrategie. Zowel in Q2 als Q3 kwamen beide piloten slechts eenmaal naar buiten voor een snelle ronde en wisten daar ook telkens in te slagen. Uiteindelijk belandde Heidfeld op P6 en Petrov op P8, maar misschien nog belangrijker is dat ze zowel goed geklasseerd staan en ook nog eens banden hebben kunnen sparen. Dat zal morgen bij droog weer waarschijnlijk een belangrijke factor worden.
Voorts waren er geen al te grote verrassingen en werd min of meer bevestigd van wat we al in Australië gezien hebben. Misschien is Kobayashi nog het vernoemen waard. Hij geraakte tot in Q3 en neemt een voorafname op de race om daar in de punten te eindigen.

Vettel bevestigt opnieuw de goede vorm van Red Bull en ook van zichzelf. Ook al zag het er in het begin van het weekend niet naar uit dat hij kans zou maken op de pole. Het wordt zowat een gewoonte dat de Duitser de puntjes op de ‘i’ zet wanneer het echt belangrijk wordt.

Maar er is nog niks gewonnen, Vettel zal morgen ook met zijn ‘Kinky Kylie’, zo noemt hij zijn RB7, morgen als eerste over de streep moeten komen.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel het boek van Haas F1-teambaas Guenther Steiner: Surviving to drive!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Pre-zomer 2023Pre-zomer 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print