Vettel: “Minder goede resultaten mogen Ferrari niet afleiden”

Sebastian Vettel beseft dat het beter moet bij Ferrari, al vindt hij de minder goede resultaten Ferrari niet mogen afleiden.

Ferrari kreeg dit seizoen al heel wat kritiek te verwerken. Vettel liet onlangs nog verstaan dat die kritiek vaak onterecht was. Tegelijkertijd vindt Vettel dat Ferrari 2016 nog niet volledig mag afschrijven.

“Ik heb het al dikwijls gezegd. Al de data die je dit jaar nog verzamelt kan je voor volgend jaar gebruiken, ook al zullen de wagens er dan helemaal anders uitzien,” aldus Vettel. “Iedere kleine stap vooruit helpt. Zoals ik reeds in de fabriek ook zei, hebben we een plan voor volgend jaar dat we dit jaar reeds gedurende een lange periode volgen.”

Kritiek zal er volgens Sebastian Vettel ook altijd zijn, al mag dat Ferrari dus niet afleiden van haar uiteindelijke doel.

“Het is simpel. Je wordt altijd beoordeeld op basis van wat je vandaag de dag bereikt. We kenden dit jaar enkele goede momenten, maar ook minder goede. Zo gaat het nu eenmaal. Je mag je echter niet laten afleiden van wat echt belangrijk is, van wat er in de fabriek gebeurt.”

En vooruitgang, dat is het doel uiteraard bij Ferrari, al komt die vooruitgang er natuurlijk niet vanzelf.

“Met dat in het achterhoofd denk ik dat we vooruitgang boeken. Ik maak nu reeds zo’n twee jaar deel uit van Ferrari en de dingen verlopen nu een heel stuk beter dan twee jaar geleden. Uiteraard zou het veel leuker zijn indien al de problemen opgelost zouden zijn en dat we morgen al resultaat kunnen boeken. De algemene perceptie zou dan ook veel beter zijn. We strijden echter niet tegen Mickey Mouse of Donald Duck, je strijd tegen professionele teams.”

“We weten waarom we hier zijn en wat we wensen te bereiken. Momenteel bevinden we ons nog niet waar we ons willen bevinden. Ik denk dat we ook de eerste zijn om onszelf te bekritiseren. Ik ben er echter zeker van dat het de goede richting uitgaat,” besluit Vettel.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022