Vettel na derde plaats tijdens kwalificatie: “Ik reed echt op de limiet”

Sebastian Vettel beseft dat beter dan een derde plaats op de startgrid niet mogelijk was. De Duitser moest zelfs op de limiet rijden om teamgenoot Kimi Raikkonen achter zich te houden.

Acht tienden van een seconde trager dan polesitter Lewis Hamilton, maar uiteindelijk wel een tiende sneller dan teamgenoot Kimi Raikkonen, dat was na de kwalificatie de eindbalans voor Sebastian Vettel.

En daar is Vettel best tevreden mee, zeker nadat zijn eerste run in Q3 niet goed genoeg was om Raikkonen achter zich te houden. Uiteindelijk slaagde Vettel er tijdens zijn tweede poging om een snelle ronde te rijden alsnog in om zijn Finse teamgenoot achter zich te houden.

“Eerst en vooral was ik niet tevreden met mijn eerste snelle ronde in Q3. Ik verloor het ritme wat en slaagde er niet in om terug in mijn element te geraken,” blikt Vettel terug op zijn kwalificatie. “Ik kende een goede ronde … Ik ging net op de limiet in de laatste bocht.”

Vettel is tevreden dat Ferrari tijdens haar thuisrace de tweede startrij kan bezetten.

“Ik ben overduidelijk tevreden dat we met Ferrari de tweede startrij kunnen bezetten. Ik ben niet helemaal tevreden omdat de kloof met de jongens voor ons redelijk groet is. Het ziet er naar uit dat ze zich vandaag in hun eigen wereldje bevonden. Maar wie weet wat er morgen gebeurt?” besluit Vettel.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}