Vettel na kwalificatie: “Tijdens de race ziet het er erg close uit”

Sebastian Vettel leek net als Max Verstappen aanspraak te maken op de polepositie. Een verschroeiend rondje van Lewis Hamilton deed die hoop echter al snel vervagen. Wat de race betreft gelooft Vettel echter wel in zijn kansen op de overwinning.


“Ik denk dat we tevreden kunnen zijn. Gisteren was ik niet blij, ik had geen goed gevoel in de wagen. Tijdens de kwalificatie ging het steeds beter,” zei Vettel na afloop. “Tijdens mijn laatste run had ik een ‘momentje’ in de dertiende bocht. Ik probeerde erg laat te remmen maar dat werkte niet. Het was zeer close en het is opwindend voor ons wanneer alles zo close is.”

Close was het inderdaad, halverwege Q3, maar aan het einde van de kwalificatie keek Vettel tegen een achterstand van zo’n zeven tienden op Hamilton aan.

“Het is jammer dat Lewis uiteindelijk zo’n grote kloof met de rest heeft, maar ik vermoed dat zijn rondje erg goed was. Ik kijk alvast uit naar morgen. Ik denk dat we de wagen verbeterd hebben en we zullen zien wat er morgen gebeurt.”

Volgens Vettel kan er tijdens de race nog heel wat gebeuren. De Duitser is er van overtuigd dat alles dan veel dichter op elkaar zal zitten.

“Het is zeer close. Gisteren zagen we dat over de lange runs alles zeer close was. Dit is niet het eenvoudigste circuit om in te halen maar wie weet,” blikt Vettel vooruit naar de race. “We hebben een kans tijdens de start en tijdens de race. Wie weet wat er allemaal gebeurt. Ik ben erg blij voor het team. Dit is een goed resultaat en laat ons morgen racen.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale / Solden 2022Sale / Solden 2022