Vettel na podiumplaats in Monza: “Vanaf nu wordt het beter”

Sebastian Vettel eindigde op een mooie derde plaats in Monza. Het team doorbreekt daarmee een negatieve reeks van vier races zonder podium. Toch reikt de ambitie van de Duitser verder dan podiumplaatsen.

Ferrari zei voorafgaand aan het seizoen dat het haar voet naast Mercedes wou zetten. Na twee derde van het seizoen heeft de Italiaanse renstal echter in het constructeursklassement meer dan tweehonderd punten achterstand op Mercedes.

2016 krijgt meer en meer de stempel van een mislukt seizoen voor Ferrari, ook binnen de eigen renstal. De derde en vierde plaats van Vettel en Raikkonen veranderen daar niet veel aan, hoewel Vettel wel vooruitgang ziet. De Duitse viervoudige wereldkampioen kijkt met ambitie naar volgend seizoen.

“Onze missie stopt hier niet”, zei Vettel na de race. “Dit is slechts het begin. We willen winnen. De fans verdienen ook niet minder dan de eerste plaats en ik denk dat we hen dat de volgende jaren kunnen geven.”

Voorlopig moeten de rode bolides wel nog de Mercedessen van Hamilton en Rosberg. Ondanks een aparte strategie wist Hamilton beide Ferraris in te halen.

“Het was duidelijk dat Hamilton na onze tweede stop voor ons zou uitkomen. We waren gewoonweg niet snel genoeg om hem bij te houden”, is Vettel eerlijk na de race. “Toch was het een goede dag voor Scuderia Ferrari. We hadden een geweldige start en haalden het maximaal mogelijke uit deze GP.”

Vettel toont echter veel vertrouwen in zijn team en kijkt de toekomst positief tegemoet: “Laat onze jongens maar hun werk doen. Ze weten wat ons doel is. We zijn al in een betere positie dan aan de start van het seizoen. Nu moeten we het nog goed beëindigen en dan toewerken naar 2017.”

Geschreven door Mika Tuyaerts
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}