Vettel na ronderecord: “We mogen geen vroegtijdige conclusies trekken”

Sebastian Vettel reed vandaag de snelste tijd en verbrak het baanrecord op het Circuit de Barcelona-Catalunya. Vettel blijft echter met beide voeten op de grond en beseft dat het moeilijk is om in te schatten waar Ferrari zich momenteel tegenover de concurrentie bevindt.

Sunkissed. #F1Testing #ScuderiaFerrari #SF71H #Seb5 #F1 #Ferrari #PrancingHorse

Een bericht gedeeld door Scuderia Ferrari (@scuderiaferrari) op


“We reden bijna 200 ronden dus dat was goed!” blikt Vettel terug op zijn erg succesvolle testdag. “De omstandigheden waren beter dan gisteren. Het is altijd moeilijk om vergelijkingen te maken. Binnen enkele weken telt het, dan is het voor echt.”

“Alles hangt steeds af van wat je doet. Het is echter fout om conclusies te trekken op basis van de tijdlijsten, er is veel meer dan snel zijn over één rondje. Ik denk dat het circuit vandaag ook redelijk snel was maar ons programma was enigszins anders dan dat van de anderen.”

Volgens Vettel is het momenteel vooral belangrijk om de wagen goed te leren kennen en er voor te zorgen dat hij betrouwbaar is tegen de eerste race in Australië.

“Het is uiteraard ons doel om vooraan te zijn maar het is fout om daar nu al iets over te zeggen. Jullie hebben de wagens deze week meer rond het circuit zien rijden dan ik. Ik heb ook wat tijd gehad om naar de tijdlijsten te kijken en in de loop van de komende dagen zullen we meer weten alvorens we naar Australië gaan,” blikt Vettel vooruit.

Vettel neemt voorlopig een afwachtende houding aan. Hij beseft dat het moeilijker dan ooit tevoren is om in te schatten waar je staat tegenover de concurrentie.

“Momenteel is het belangrijk dat we weten dat onze wagen werkt zoals we verwachten. Laat ons afwachten waar ons dat brengt. Het is altijd moeilijk om in te schatten waar je je bevindt, er zijn zoveel variabelen. Vroeger draaide het alleen rond brandstof en de banden, nu draait het ook rond energy, de modes, enz. Het is dan ook te vroeg om conclusies te trekken,” besloot Vettel.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol 7-daagsebol 7-daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print