Vettel na veroveren pole: “De wagen werd wakker en was ongelooflijk”

Sebastian Vettel veroverde op het Circuit Gilles Villeneuve de polepositie voor de GP van Canada. Na een moeilijk begin op vrijdag presteerde zijn bolide op zaterdag plots een heel stuk beter.


“Op vrijdag bevonden we ons in de problemen,” zei Vettel na afloop van de kwalificatie. “Ik was niet tevreden met de wagen, we hadden wat problemen. Ik kon het juiste ritme niet vinden. Normaal hou ik van dit circuit maar op vrijdag verliep alles zeer moeizaam.”

Vettel gaf ook toe dat hij op vrijdag zelfs even de vangrails raakte waardoor zijn wagen beschadigd raakte en de mecaniciens aan het werk moesten.

“Ik wil het team bedanken voor het in orde brengen van de wagen nadat ik op vrijdag even de muur raakte.”

Van vrijdag op zaterdag werd niet alleen de wagen gemaakt, opeens verliep ook alles een heel stuk beter bij Ferrari.

“Vandaag kwam de wagen tot leven. Ik denk dat hij wakker werd!,” aldus Vettel. “De wagen voelde ongelooflijk aan tijdens de kwalificatie en hij ging steeds sneller.”

“De sessie verliep zeer vlot voor ons. Op het vlak van de strategie hebben we alles kunnen doen wat we wensten te doen,” waarmee Vettel insinueert dat hij op de band start waarmee hij de race wou aanvatten, ook al werd hij in Q2 even gehinderd op de hypersoft.

“Tijdens mijn laatste rondje maakte ik een klein foutje, anders had ik nog iets sneller geweest,” vertelt Vettel over Q3 en zijn polerondje.

“Wat een mooie dag. Het was geweldig. Ik ben zeer blij. Het publiek hier is geweldig. De hairpin is enorm cool, er zijn daar enorm veel mensen. Er zijn ook veel Ferrari-fans daar. Het was een zeer goede dag.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner SpeelgoedSpeelgoed