Vettel neemt schuld op zich

Sebastian Vettel reed een zeer omstreden grote prijs dit weekend. De Duitser kon eerst zijn weg nog vervolgen nadat hij crashte tegen Jenson Button en kreeg later een lekke band na een inhaalpoging op Liuzzi.
“Eerst en vooral wil ik sorry zeggen.” meldt Vettel. “Het was zeker niet de bedoeling om Jenson’s (Button) of mijn race te vernietigen. Ik zat dicht achter hem en was sneller. Toen ik Robert (Kubica) achter mij zag vreesde ik dat hij ons zou voorbijgaan op het rechte stuk, want wij waren niet de snelste. Ik probeerde een paar keer, maar kon nooit dicht genoeg komen. Ik wou Jenson toen aan de buitenkant uitremmen. Toen ik van de binnenkant uitkwam verloor ik de controle door een hobbel in het wegdek. Ik kon niets meer doen en spijtig genoeg crashte ik op hem in.”

Vettel kreeg een drive-through penalty en moest na contact met Liuzzi nog naar de pits voor een lekke band te vervangen. Door een verkeerde bandenkeuze behaalde de Duitser een totaal van vijf pitstops en een vijftiende plaats.

De verhoopte punten bleven achterwege en de blik wordt nu op Monza gezet. Vettel heeft nu 31 punten achterstand op wk-leider Hamilton en al 28 op teamgenoot Webber.

image
a:1:{s:9:”file_name”;s:31:”102619353KR052_F1_Belgian_G.jpg”;}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel het boek van Haas F1-teambaas Guenther Steiner: Surviving to drive!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol7daagsebol7daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print