Sebastian Vettel: “Red Bull is het te kloppen team in Mexico”

Volgens Sebastian Vettel behoort Red Bull tot de favorieten voor de overwinning in Mexico, Ferrari zal volgens de Duitser echter ook competitief zijn en dat heeft uiteraard met het circuit te maken en de omstandigheden waaronder wordt gereden.


“Racen op grote hoogte heeft uiteraard een serieuze impact op hoe een wagen aanvoelt,” blikt Vettel vooruit naar de race in Mexico.

“Op het vlak van de afstelling van de wagen rijden we met maximale downforce maar aangezien we zo hoog boven zeeniveau racen is de lucht zeer ijl en genereren de wagens erg weinig downforce.”

Ferrari haar sterke punt dit seizoen zijn de rechte stukken en de enorme topsnelheden die het haalt. Grote vraag is echter wat dit in Mexico zal betekenen aangezien iedereen er door de ijle lucht een erg hoge topsnelheid haalt.

“Op het erg lange rechte stuk halen we de hoogste topsnelheden van het seizoen, wat het moeilijk maakt om de bochten goed voor elkaar te krijgen, je wagen genereert immers erg weinig downforce.”

“De wagen beweegt veel meer heen en weer en het is erg moeilijk om de banden goed te laten functioneren. Het is eigenlijk zelfs moeilijk om de wagen goed te laten functioneren en om een goed gevoel in de wagen te krijgen. Het is een redelijk kort rondje en niet eenvoudig.”

“De voorbije jaren deden we het erg goed in Mexico en zorgde de race voor een opwaartse trend, ook al was Red Bull telkens het te kloppen team. Ik denk dat de verschillen echter steeds kleiner worden en laat ons afwachten hoe dit jaar verloopt.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Profiteer vandaag van uitzonderlijke aanbiedingen bij Bol.com!!!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022