Vettel richt pijlen op Rosberg bij de start: “Morgen is alles mogelijk”

Sebastian Vettel is gematigd tevreden over zijn kwalificatie. De Duister hoopt morgen om Nico Rosberg te kunnen inhalen bij de start. Tijdens de race is volgens Vettel alles mogelijk.

Vettel was meer dan zeven tienden trager dan polesitter Lewis Hamilton in de Mercedes. De kloof met de Brit was groter dan dat Vettel had verwacht, al is morgen alles nog mogelijk volgens Vettel.

“Alles is mogelijk morgen,” aldus Vettel. “We weten dat het in Monaco moeilijk is om in te halen maar er moeten 78 ronden afgelegd worden. De start zal belangrijk zijn. Ik start langs de binnenkant, wat me overduidelijk de mogelijkheid geeft om een goede start te maken en beide Mercedes-wagens op te splitsen. Laat ons zien wat er gebeurt. Strategisch gezien is het niet de meest opwindende race maar indien er wat regen is … Ik weet niet wat de voorspellingen voor morgen zijn.”

Over zijn kwalificatie op zich was Vettel dan weer niet tevreden.

“Nee, ik heb niet het maximaal haalbare uit de wagen weten te halen. Over het algemeen ben ik echter wel tevreden met het resultaat maar ik denk dat het voor ons vandaag wat te koud was. Ik denk dat iedereen wat moeilijkheden ondervond met de banden. Dat klinkt verrassend, aangezien we met de supersofts reden, maar het was jammer dat de zon achter de wolken zat,” besluit Vettel.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print

GP van Saudi-Arabië: wk-stand

Door de overwinning van Lewis Hamilton tijdens de GP van Saudi-Arabië hebben Max Verstappen en Lewis Hamilton met nog één race te gaan exact evenveel punten. Verstappen staat

Lees verder »
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner SpeelgoedSpeelgoed