Vettel rijdt dominant naar de zege

Sebastian Vettel heeft de Grote Prijs van Japan gewonnen. De Duitser reed dominant van start tot finish.
Vettel had gisteren ook al makkelijk de pole gepakt en begon als favoriet aan de race. Hij reed zo goed als onbedreigd naar de finish.

“Wat een race! We waren al favoriet na de kwalificatie maar je moet toch altijd eerst de start overleven. We hadden er wel vertrouwen in dat we onze positie konden houden maar het was toch spannender dan ik dacht. Opeens zag ik een zilverpijl in mijn spiegel maar gelukkig zat ik aan de binnenkant. Daarna was het pushen om alles uit de auto te halen maar hij was geweldig. Ik kon een voorsprong uitbouwen en ik had meer brandstof bij dan Lewis en Jarno dus dat liep goed. Tijdens de safety car was het nog even spannend maar ik kwam opnieuw goed weg en daar bovenop had ik ook nog Grosjean als een kussen tussen mij en Trulli. Ik ben heel blij dat het eindelijk nog eens gelukt is na wat mindere races in de voorbije weken.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}