Vettel rust niet op zijn lauweren

Vettel kwam slechts na de laatste race op kop van het puntenklassement bij de piloten, en laat nu net dat de enige keer zijn dat het er echt om deed. Daarmee kwam een einde aan een van de spannendste seizoenen uit de geschiedenis van de sport. Maar waar het ene seizoen stopt, daar begint het volgende al.
Ondanks het feit dat Red Bull nu al de te kloppen wagen blijkt te zijn en het feit dat hij titelverdediger is, blijft Vettel met beide voeten op de grond en beseft hij dat er geen cadeaus worden uitgedeeld: “Ik denk dat ik intelligent genoeg ben om te beseffen dat we opnieuw allemaal met 0 punten beginnen”, zegt de jonge Duitser.

“Ik weet wel wat we vorig jaar gerealiseerd hebben, maar dat helpt ons nu niet echt gezien het een nieuw jaar is en een nieuwe uitdaging. We hebben tot nu toe niet echt grote betrouwbaarheidsproblemen gehad. Ook de snelheid zit goed tegenover onze concurrenten, toch op zijn minst zeker in de buurt.”

“Sinds februari zitten we terug op het asfalt en we hebben genoeg dingen om aan te werken en problemen om op te lossen. Veel nieuwigheden op de wagen en nieuwe banden. Ik denk dat deze ons wel kunnen bezighouden en voorkomen dat we dingen gaan denken die ons niet helpen op gebied van prestaties.” Vettel wil met andere woorden voorkomen dat men zou denken dat de buit al binnen is nog voor er een meter gereden is. Dat zou wel eens voor onaangename verassingen kunnen zorgen.

Om een oordeel te kunnen vellen over de nieuwe wagen vindt Vettel het nog veel te vroeg: “We moeten wachten op ten minste 1 race om te zien waar we staan. Australië is zelfs geen echt circuit en het kan dus zijn dat we pas een eerste inschatting kunnen doen in Maleisië of misschien zelfs later.”

In de verhoudingen met teamgenoot Mark Webber zijn alle plooien blijkbaar terug glad gestreken: “We beginnen terug van nul. Ik denk dat het spel hetzelfde blijft, hij wil mij verslaan en als je hem dat vraagt, zal hij dat ook zeggen, en ik wil hem verslaan. Alles is terug normaal zou ik zeggen.”

“Vorig jaar waren er een aantal punten waarover we van mening verschilden, maar we zijn dan ook geen broers. We hebben niet dezelfde ouders dus is het waarschijnlijk dat we ook niet dezelfde persoonlijkheid hebben. En daarbij, ook broers kunnen soms zeer verschillend zijn.”

image
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Pre-zomer 2023Pre-zomer 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print