Vettel: “Start bergop wordt cruciaal voor rest van de race”

Het Circuit of The Americas heeft een speciale kenmerkende start met een stuk dat bergop gaat en een brede bocht die serieus versmalt bij het naar links gaan. Volgens Sebastian Vettel wordt het dan ook vooral uitkijken hoe die start zal verlopen.


“Hopelijk heb ik een goede start want die zal cruciaal zijn, vervolgens zullen we zien hoe het verloopt,” antwoordde Vettel na afloop van de kwalificatie toen hem gevraagd werd wat zijn plan voor de race was.

Een goede start en goede eerste bocht zijn dan ook cruciaal voor het verdere verloop van de race en om kans te maken op de overwinning, dat beseft ook Vettel.

“Het is niet zover tot de eerste bocht maar het gaat bergop,” aldus Vettel over de weg die af te leggen is naar de eerste bocht.

“Langs de binnenkant lijkt de weg er naartoe korter he? Ik vermoed dat ik zoiets hoor te zeggen wanneer je als tweede op de grid staat. Laat ons afwachten wat er op zondag gebeurt. Ik hoop uiteraard op een goede start en een goede race.”

“Ik denk dat we allemaal op de medium band staan dus niemand heeft op dat vlak een voordeel. De race is lang. Het zal een drukke race worden. Die eerste ronde zal zeer belangrijk zijn maar nadien volgt er ook nog een lange race,” besloot Vettel.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Profiteer vandaag van uitzonderlijke aanbiedingen bij Bol.com!!!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022