Vettel steunt Raikkonen: “Geen bullshit”

Volgens Sebastian Vettel moet er niet gezeverd worden over de Kimi Raikkonen en zijn capaciteiten vandaag de dag.

De Duitser is de speculaties en onjuistheden die verkondigd worden over zijn Finse teamgenoot grondig beu. Vettel heeft dan ook heel wat bewondering voor wat zijn teamgenoot heeft weten te verwezenlijken.

“Ik herinner me de dagen dat ik voor de tv zat en vol bewondering naar de volledige onboard-ronden keek van Kimi,” zei Sebastian Vettel in Hongarije. “Het is nog steeds dezelfde gast die in de wagen zit. Ik denk dat er geen twijfel over bestaat dat Kimi één van de meest getalenteerde rijders in de F1-paddock is.”

“Ik weet niet of andere rijders de overstap naar de rallysport zouden kunnen maken, en dan nog zo succesvol als dat Kimi deed. Uiteraard verwacht men dat Kimi de overstap maakt en rally’s gaat winnen, bla, bla, bla, maar kijk naar wat ze daar doen en je ziet dat het compleet anders is. Hij is niet opgegroeid in de rallysport en ik vond het erg indrukwekkend wat hij deed. Vervolgens keerde hij terug naar de Formule 1 om daar een comeback te maken en competitief te zijn,” verwijst hij naar de onverwachte comeback die Raikkonen bij het Lotus F1 team maakte.

Volgens Vettel moeten hijzelf en Raikkonen er simpelweg voor zorgen dat Ferrari vooruitgang boekt en dan zal de toekomst wel uitwijzen wat er verder gebeurt.

“Ik ken mijn rol en het draait uiteindelijk allemaal rond Ferrari, het gaat over het team. Dat is momenteel het belangrijkste voor Kimi en mezelf. Ik wil hem natuurlijk verslaag, hij wil mij verslaan, dat is nu eenmaal competitie. Wat ik echter enorm aan Kimi apprecieer is dat er geen bullshit is, laat dat nu net een quote van hem zijn,” besluit Vettel.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}