Vettel: “Stewards zijn zo streng door het gezever van de rijders”

Volgens Sebastian Vettel worden er tegenwoordig door de stewards veel meer straffen uitgedeeld omdat de rijders zelf veel vaker hun beklag doen.


Tijdens de kwalificatie voor de GP van Oostenrijk hinderde Sebastian Vettel Carlos Sainz. De Duitser had niet gezien dat Sainz plots achter hem reed en aan een snelle ronde begon. Vettel kreeg daarvoor van de stewards een gridpenalty van drie plaatsen.

Volgens Vettel staat die straf niet in verhouding tot wat er gebeurd is. Het is echter een tendens dat er sneller en vaker wordt bestraft.

“Ik wil er niet over blijven doordraven,” aldus Vettel. “Maar het boek met regels is ondertussen verschrikkelijk dik geworden.”

“Het is een resultaat dat er door de rijders is gekomen, door ons allemaal. Ik denk dat we ons allemaal al eens in een situatie bevonden waarin we ons beklag deden. ‘Oh, hij heeft dit gedaan, hij heeft dat gedaan.’ Uiteindelijk moeten we zo’n dingen op de baan uitklaren.”

Ook al was de frustratie bij Sainz tijdens de kwalificatie groot, uiteindelijk erkende Sainz dat Vettel als rijder weinig aan het incident kon doen.

“Ik wil niet te veel de schuld bij Sebastian leggen. Het is voordien bij mij nog gebeurd, dat de engineer je niet vertelt dat er vlak achter je aan een snelle ronde begint.”

“Ik heb voordien een bestraffing daarvoor gekregen maar het is niet altijd de fout van de rijder.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Koop nu jouw F1-merchandise met een mooie korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen