Sebastian Vettel vermijdt gridpenalty na motorproblemen

Sebastian Vettel heeft een gridpenalty voor de GP van België vermeden.
image
Vettel moest werkloos toekijken tijdens de tweede oefensessie voor de GP van België nadat hij tijdens de eerste oefensessie problemen kreeg na amper elf ronden. De Duitser had een probleem met zijn motor en het team moest dan ook aan de slag om na te kijken wat de schade aan zijn motor was.

Even dreigde voor Vettel een gridpenalty maar de Duitser heeft die weten te ontwijken doordat het team in zijn wagen de motor van Hongarije heeft ingebouwd.

“Jammer genoeg moesten we teruggrijpen naar een oude motor, maar het is ok nu want de reservemotor werd ook in Boedapest gebruikt,” aldus Remi Taffin van Renault.

Er raakten ook heel wat onderdelen oververhit, maar Taffin liet weten dat ze hoopten dat de onderdelen alsnog gebruikt kunnen worden tijdens de rest van het seizoen.

Sebastian Vettel zit echter voor heel wat onderdelen aan het maximum dat er normaal gesproken tijdens het seizoen gebruikt mag worden. De Duitser verwacht dan ook in de loop van de resterende races nog één of zelfs meerdere keren een gridpenalty op te lopen.

a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print