Vettel verrast door overstap van Button

Red Bull-rijder Sebastian Vettel had de overstap van Jenson Button naar McLaren niet verwacht. Volgende de Duitse rijder zullen zowel McLaren als Mercedes (Brawn GP) zeer sterk voor de dag komen in 2010.
Wereldkampioen Jenson Button had vast geen zin in een onderhandeling die nog enkele dagen of weken in beslag zou nemen. De Brit geraakte het niet eens met de renstal Brawn GP want daar zou hij een te laag salaris krijgen in 2010. Button tekende vervolgens meteen bij McLaren alwaar Mercedes op hetzelfde ogenblik haar eigen team aankocht, namelijk Brawn GP. Volgens Sebastian Vettel speelt de overstap van Button geen grote rol want beide teams zullen volgens hem zeer sterk voor de dag komen in 2010.

“Brawn GP was zeer sterk in 2009 en de samenwerking met Mercedes zal er waarschijnlijk voor gaan zorgen dat ze ook in 2010 succesvol worden. In de F1 weet je nooit op voorhand wat er zal gebeuren en Brawn doet er dus niet slecht aan om met Mercedes in zee te gaan. De overstap van Button naar McLaren had ik wel niet verwacht maar beide partijen zijn Brits en dat kan eveneens voor een goede samenwerking gaan zorgen. Wat de samenwerking tussen Button en Hamilton betreft zullen we nog wat moeten afwachten maar Hamilton weet heel goed wat hem te wachten staat,” zo vertelde Sebastian Vettel.

Tot slot verklaarde Vettel uiteraard ook nog dat hij in 2010 opnieuw het beste van zichzelf zal geven en dat hij hoopt op een sterke wagen bij Red Bull, de RB6. De Duitse rijder verwacht ook nog een sterk Ferrari, waarschijnlijk vooral omdat Fernando Alonso daar met de opvolger van de F60 mag gaan rijden.

a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}