Vettel: “We waren niet snel genoeg om Mercedes te bedreigen”

Sebastian Vettel gaf na afloop van de GP van de Verenigde Staten toe dat Ferrari op het Circuit of The Americas niet snel genoeg was om aanspraak te maken op de overwinning.

Het zag er aanvankelijk nochtans redelijk goed uit voor Ferrari en Vettel. De Duitser kende immers een betere start dan Hamilton en hij passeerde de Brit bij de start. Vettel kon echter maar enkele ronden aan de leiding rijden want Hamilton kon in zijn snellere Mercedes immers al snel opnieuw Vettel inhalen.

“Bij de start zag het er goed uit,” blikt Vettel terug op zijn race. “We haalden Lewis in, maar eerlijk gezegd beseften we al snel dat we niet over de nodige snelheid beschikten om de race te winnen. Hij heeft het dan ook goed gedaan en mijn felicitaties voor hem.”

Uiteindelijk werkte Vettel een tweede pitstop af, waardoor hij terugviel naar de vierde plaats en op zijn snellere banden opnieuw voorbij ging aan Bottas en Raikkonen. Tussen zijn eerste en tweede pitstop was het volgens Vettel echter geen opwindende race voor Vettel.

“Vervolgens bevonden we ons enigszins in niemandsland . Na mijn eerste pitstop reed ik opnieuw dicht achter hem maar ik zat opnieuw vast en naar het einde toe besloten we om nogmaals te pitten voor nieuwe banden.”

“Het was iets opwindender, zeker de laatste ronden, maar over het algemeen was dit niet het resultaat dat we wensten.”

Vettel geeft dan ook toe dat Mercedes in Austin simpelweg sneller was.

“Het is niet echt een geheim dat Mercedes sneller was dan ons. We moeten dan ook toegeven dat we tijdens de race hun snelheid niet aankonden. Het heeft weinig met de strategie te maken,” besloot Vettel.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en koop bij Bol.com via onderstaande banner Naar Buiten 2021Naar Buiten 2021

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print