Vettel wil geen scenario zoals in Bahrein

Sebastian Vettel pakte vandaag zijn tweede pole van het seizoen. In Melbourne was de Duitser de snelste met ruim een tiende voorsprong op teamgenoot Mark Webber.
Het enige wat de Red Bull-rijder nu nog mist is een feilloze wagen. Dan vermijdt hij een scenario zoals twee weken geleden toen hij van plaats één naar vier terugviel.

“Finishen is mijn hoofddoel. Dat was vorig jaar bijna gelukt.”

In 2009 eindigde Vettel zijn gp kort voor het einde, toen hij in een strijd verwikkeld was met Robert Kubica. Vettel crashte en reed nog met drie wielen door achter de safetycar. De FIA verplichte de Duitser te stoppen en zo eindigde zijn race.

“Morgen gaat het moeilijk worden om met een volgetankte wagen te rijden. De wagen reageert dan anders en begint te hobbelen.”

“Het hele team heeft goed gepresteerd. Het is leuk om de eerste rij te hebben tijdens Mark zijn thuisrace. Zeker omdat hij vorig jaar op pole stond. Het is eigenlijk een soort van revanche.”

“In de laatste bocht verloor ik nog wat tijd, maar ik sta waar ik wou staan. Dat zal morgen wel helpen maar het raceverloop valt niet te bepalen. Gaat het regenen? Komt er een safety car? Ik sta op pole en ben er gewoon blij mee.”

Door Stef Mertens.

a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}