VIDEO: Sensationele crash Mick Schumacher met gevolgen voor F2-titelstrijd?

Sensatie tijdens de kwalificatie voor de F2-race op het Bahrain International Circuit. Mick Schumacher, momenteel aan de leiding in het kampioenschap, crashte immers op spectaculaire wijze.


Net als in de Formule 1 rijden ook de F2-piloten op het zogenaamde ‘outer track’ van het Bahrain International Circuit. Dat betekent enkele mooie rechte stukken tegen hoge snelheid en amper bochten.

Voorafgaand aan het F1-raceweekend werd er gewaarschuwd dat dit tijdens de kwalificatie en de race voor problemen zou kunnen leiden en dan vooral wat het inhalen betreft. Dat dit inderdaad het geval kan zijn werd pijnlijk duidelijk tijdens de kwalificatie in de Formule 2.

Mick Schumacher probeerde op het rechte stuk voorafgaand aan de laatste bocht F2-collega Nissany in te halen om vervolgens aan een nieuwe snelle ronde te beginnen maar daarbij kwam het tot een spectaculaire aanrijding tussen Schumacher en Nissany.

Door de crash moet Schumacher op zaterdag als achttiende aan de race beginnen. Niet ideaal wanneer je weet dat titelrivaal Callum Ilott als negende aan de race begint. Met nog twee races te gaan heeft Schumacher een voorsprong van 14 punten op Ilott.


a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel hier jouw Max Verstappen merchandise !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale / Solden juli 2022Sale / Solden juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale / Solden juli 2022Sale / Solden juli 2022