“Vijf circuits op reservelijst voor F1-kalender 2021”

Net als vorig jaar lijkt de Formule 1 ook in 2021 voor een enorme uitdaging te staan wat betreft het organiseren van een volwaardig F1-kampioenschap.


Vorig jaar werd de Formule 1 in snelheid gepakt door het coronavirus maar de ervaringen uit 2020 kunnen gerust helpen bij het plannen en organiseren van de races op de F1-kalender 2021.

Gezien het uitstellen van de GP van Australië en het schrappen van de race in China zitten we nu al aan een tweede versie van de F1-kalender 2021 en het ziet er naar uit dat de kalender zeker en vast nog zal wijzigen.

Voorlopig is de derde race op de F1-kalender 2021 nog niet ingevuld. Ondanks de erg problematische situatie met het coronavirus in Portugal blijft Portimao favoriet voor die lege plaats op de kalender, zo bericht het Japanse ‘AutosportWeb’.

Het circuit van Portimao zou de race sowieso willen laten doorgaan, met of zonder publiek. Overheidsmaatregelen kunnen daar echter nog een stokje voor steken en dan moet er uitgekeken worden naar alternatieven.

In de wandelgangen is al te horen dat er eventueel twee races in Bahrein plaatsvinden maar er zouden in totaal zo’n vijf circuits standby staan om eventueel ergens tijdens het seizoen in te vallen mocht het noodzakelijk zijn.

De circuits van Jerez, Mugello, Nürburgring, Istanboel en Hockenheim zouden immers bereid zijn om indien noodzakelijk een race te organiseren.

Volgens ‘AutosportWeb’ wil de Red Bull Ring bij een eventuele afgelasting van de race in Frankrijk net als vorig jaar opnieuw twee races na elkaar organiseren. De GP van Frankrijk vindt normaal gesproken de week voor Oostenrijk plaats.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022