Vijf F1-piloten nemen deel aan tweede virtuele F1-race

Tijdens de tweede virtuele F1-race zullen maar liefst vijf F1-piloten aan de start verschijnen.


De Formule 1 kondigde onlangs groots aan dat er tijdens de weekends dat een F1-race geannuleerd werd een virtuele race als alternatief zou plaatsvinden. De eerste virtuele race in Bahrein draaide op het vlak van aanwezige F1-piloten echter op een sisser uit.

Geen spoor van Max Verstappen die nochtans erg actief is op het vlak van simracen, enkel McLaren F1-piloot Lando Norris verscheen aan de start. Wel waren er verschillende andere gelegenheidsrijders die deelnamen, waaronder ook onze landgenoot Stoffel Vandoorne.

Tijdens de tweede virtuele F1-race zal Lando Norris echter gezelschap krijgen van collega’s Charles Leclerc, Alexander Albon, George Russell en Nicholas Latifi. De heren hadden de voorbije dagen alvast voldoende tijd om te oefenen en het Codemasters-game F1 2019 onder de knie te krijgen.

Komend weekend stond normaal gesproken de GP van Vietnam op het programma en normaal is het de bedoeling om de virtuele race te organiseren op het circuit dat is weggevallen. Omdat het stratencircuit van Hanoi echter nog niet in F1 2019 terug te vinden is zal er op het circuit van Albert Park (Australië) gereden worden.

De race gaat zondag om 21u Belgische tijd van start en is onder andere via een stream op YouTube te volgen.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print