Vijf F1-teams willen in beroep gaan tegen uitspraak in Racing Point-zaak

Maar liefst vijf F1-teams willen in beroep gaan tegen de uitspraak van de FIA naar aanleiding van het protest van Renault tegen de brake ducts van het Racing Point F1 team.


De FIA liet gisteren weten dat Racing Point een boete van 400 000 euro moet betalen en 15 wk-punten moet inleveren. Sommige teams vinden die bestraffing te licht en willen tegen de uitspraak in beroep gaan.

Ferrari, Renault, McLaren en Williams willen een zwaardere straf voor het Racing Point F1 team. Bovendien vinden ze het niet kunnen dat Racing Point schuldig is bevonden maar de bewuste ‘brake ducts’ achteraan de wagen gewoon verder mogen blijven gebruiken. Daarnaast lieten ze ook al verstaan dat er nu enkel een uitspraak is over de brake ducts terwijl het kopieergedrag van Racing Point volgens hen veel verder gaat.

Ook het Racing Point F1 team zelf wil echter in beroep gaan, zij vinden het dan weer onterecht dat ze bestraft worden. Teambaas Szafnauer liet op vrijdag verstaan verbijsterd te zijn door de uitspraak en hij lijkt dan ook vooral eerherstel te willen bekomen.

De FIA bevestigde dat de vijf teams hun intentie tot protest kenbaar hebben gemaakt en ze hebben 96 uur sinds de bekendmaking om hun protest effectief door te zetten. Het ziet er naar uit dat we dus een nieuwe episode in het protest tegen de ‘Roze Mercedes’ zullen ingaan.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}