Vijftigste polepositie voor Sebastian Vettel: “Ik ben enorm blij”

Sebastian Vettel veroverde met een supersnel rondje de polepositie voor de GP van Mexico, zijn vijftigste uit zijn F1-carrière.

“Dat was me echt het rondje wel moet ik zeggen. Ik ben zeer, zeer blij,” zei Vettel meteen na afloop van de kwalificatie. “Het is hier erg moeilijk, de baan is erg glad. Het is dan ook moeilijk om een rondje volledig goed te krijgen.”

“Ik had een beetje voordeel in de eerste sector omdat ik het daar erg goed voor elkaar kreeg, wat een mooie start was. Vervolgens kende ik een momentje in bocht nummer 6, ik verloor de wagen daar bijna. Ik moest terugschakelen naar de eerste versnelling maar verloor geen tijd.”

“Vervolgens wist ik dat ik het zou halen indien ik mooi door de laatste sector zou rijden en dat lukte me. Ik ben zeer, zeer blij.”

Vettel werd daarna naar zijn kansen tijdens de race en op de titel gevraagd. De Duitser beseft dat de titel halen moeilijk wordt, al wil hij uiteraard wel alles in het werk stellen om de race te winnen.

“Laat ons zien wat morgen brengt. Ik heb het zelf niet in de hand, het hangt af van wat Lewis doet,” antwoordde Vettel. “Wij gaan simpelweg de baan op en aanvallen zo veel als we kunnen. We verdienen een goed resultaat, Ferrari verdient een goed resultaat. Laat ons afwachten wat we morgen kunnen doen.”


a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print

GP van Saudi-Arabië: wk-stand

Door de overwinning van Lewis Hamilton tijdens de GP van Saudi-Arabië hebben Max Verstappen en Lewis Hamilton met nog één race te gaan exact evenveel punten. Verstappen staat

Lees verder »
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner SpeelgoedSpeelgoed