Villeneuve mist strijders op de grid

Voormalig wereldkampioen Jacques Villeneuve is van mening dat de F1 dringend op zoek moet naar enkele strijdlustige rijders om op die manier de sport van meer sensatie te voorzien. Enkel Fernando Alonso zou volgens de Canadees nog in het plaatje van 1997 passen.
“Momenteel kan ik enkel in Alonso een echte strijder herkennen. Tegenwoordig zeggen de rijders enkel iets nadat ze de toestemming hebben om het te vertellen en dat was vroeger niet het geval. Over de duels op het circuit zal ik maar niet beginnen want die zijn er nog zelden”.

“Vooral vorig seizoen is me opgevallen dat de strijd tussen Massa en Hamilton anders verliep dan bijvoorbeeld tussen mij en Schumacher. Normaal ga je je tegenstander naar het einde van het seizoen toe minder graag mogen maar ook dat hoort nu tot de verleden tijd”, aldus Villeneuve over een, volgens hem, te losse relatie tussen de kemphanen in de F1.

Even lijkt Jacques Villeneuve niet aan Sebastian Vettel te denken want het mag gezegd worden dat ook deze rijder vaak agressief te werk gaat met zijn wagen. Niet enkel over Vettel maar ook over Jenson Button wil Villeneuve nog een woordje kwijt.

“Ik ken Vettel niet persoonlijk maar ik merk wel dat hij anders is dan de meeste rijders op de grid. Zijn antwoorden tijdens interviews zijn niet voorbereid maar wel spontaan. Hij is erg snel met de wagen en verstandig in zijn hoofd. Niet enkel Vettel maar ook alle andere rijders moeten proberen meer zichzelf te blijven want het valt op dat veel rijders dat al even niet meer zijn”.

“In 1992 kreeg ik een aanbieding maar ik weigerde. Men wilde mijn helm toen een nieuw design geven, een design dat onze sponsor zou promoten. De mensen reageerden schuddend maar dat maakte voor mij niets uit. Twee jaar later mocht ik IndyCar rijden met mijn eigen helm en bereikte ik toch mijn doel. Een rijder moet dus soms doen wat hij zelf wil en niet wat anderen hem opdragen”.

“Een ander punt dat me is opgevallen is dat Jenson Button nog steeds geen fout heeft gemaakt dit seizoen. Lewis Hamilton maakt wel nog fouten en hij is al wereldkampioen. Ik denk dat Button echt wel beter is dan Hamilton want hij weet vooral beter met de druk om te gaan. Ik ben blij in zijn plaats maar ik zie wel nog steeds slechte dingen in zijn team, dingen uit de periode dat ik nog voor BAR actief was”.

“In 1999 was Craig Pollock nog mijn manager. Pollock was ooit eigenaar van BAR, dat later Honda zou worden. Een deel van mijn geld ging toen ook naar het team en ik denk dat het best zou kunnen dat er nog steeds geld van me in gebruik is”, zo vertelde de voormalig wereldkampioen.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sale Solden 2023Sale Solden 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale Solden 2023Sale Solden 2023